Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean-bhean ann fadó agus do bhíodh sí ag obair i gcómhnuidhe. Oidhche Sathairn amháin do bhí sí ag sníomh go deireannach san oidhche agus cia bhuailfeadh isteach chúichi acht sean-chailleach a raibh dá adharc uirthi chómh mór le h-adharcaibh tairbh. Do shuidh sí síos agus d'fiafruigh sí de bhean an tighe an raibh péire cárdaidhe aici agus dtiubhradh sí congnamh dí. "Níl ars' an bhean" "Ní raibh mise riamh gan mo ghléas oibre féin" ars' an sean chailleach agus do tharraing sí péire cárdáil amach as a pócha, agus do thosuigh sí ag cárdáil. Níor bhfada do bhí sí ag cárdáil go dtáinig cailleach eile isteach agus péire adharc uirri mar an gcéadhna. Do shuidh sí síos agus dubhairt dí dá mbeadh péire túrna aici. "Níl aon túrna agam ars' an bhean." "Ní raibh mise riamh gan mo ghléas oibre féin ars' an chailleach. Leis sin do tharraing sí amach túrna beag agus
    AT0501: The Three Old Women Helpers
    AT0501*: “The Fairy Hill is on Fire!”