Scoil: Ceann an Largaigh (uimhir rolla 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Dhún na nGall
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    teacht abhaile do bhí sé ag taistil na tíre lá nuair tháinig sé go bun Carraig Dúin. Thug sé fá deara tobar beag annsin agus bhlais sé an t-uisge.
    Annsin choisrigh sé an tobar agus diarr sé athchuinge ó Dhia go mbéadh íoc uisge an tobair ón lá san amach.
    Mar comhartha ó Dhia go raibh Sé toilteanach a athchuinge a thabhairt dó tháinig a bhata a dfág sé sa Róimh suas fríd an tobar chuige.
    Tá fhios ag ach seancuidhe gur gnáth leis na Gaedhil sul a dtáinig Naomh Peadar na tíre seo ónoir agus adhradh a thabhairt do thobair agus tá fhios aige fosta nár iarr Naomh
    Máire Ní Dhochartaigh
    Na Dúnaibh, Co. Dhún na nGall