School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (continued from previous page)
    áithe da talamh. Caitheann siad isteach cúpla ualach móna agus annsin caitheann siad síos na clocha aoil. Fághann siad cúpla aithneachaí agus cuireann siad faoi'n mhóin iad. Fágann siad annsin iad go ceann cúpla lá agus nuair a bhíos na clocha aoil. Réidh le tógáil tógann siad iad agus beireann siad abhaile leobhtha iad, agus caitheann siad in áit thirim iad i n-a gcrapán. Cuireann siad go leor scraitheach orra agus annsin caitheann siad go leor uisce 'bruithte' orra. Fágann siad lá annsin iad agus tógann siad an t-aol ins na saic
    Pádraig Ó Deagánaigh
    Ceathrú na gCloch, Co. Mhaigh Eo