School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 11_010

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 11_010

1. (continued from previous page)
    10 siad sásta go leór .Sé Tomas Cuin a d'innis an sgéal sin dom agus tá sé naocad is ceathar bliadain anois
  2. Sgéalta
    Bhí fear i na comnaide í baly Mihil fadóagus docuaid se féin agus a compráid go dtí aonacha bhí i Tualxmor.Ar a teacht gairid don aonac thainig ocras ana trom ar.
    Do chuaidh se síos go dtí an fear a bhí ag díol an t-arán agus gach rud eile .Do tóg sé dá bológ arán i na dha láimh agus bhí siad ag iarraidh fághail amac cí aca is mo.Tar éis tamaill tug an fear fé neara é agusd'iarr se ar cad a bhí á dhéanamh aige."O ar sé do ceannuigeas bológ arán thuas sa phairc agus is dóca go bhfuil na bológa seo níos mo."Imthig leat a ropaire agus
    Caitlín Ní Conmara
    Meggagh West, Co. Clare