School: Brooklodge (roll number 5904)

Brooklodge, Co. Cork
C. Mac Carrthaigh

1. There was a woman and she had two farms of land and she was a very greedy woman she had a servant man and she thought that the man used to eat too much.
    One morning the man was eating his breakfast and the woman was looking on and when he had finished his breakfast she said.
    bhFearr liom ná an baile seo is baile na buala go mbeadh mo ghoile agam cóimh maith le'm' bhúachaill.
    The boy answered her saying.
    Á má's maith leat eirige ar maidin 'agus an baile seo do Cuardach dul ón mbaile seo go dtí baile Na búala teacht so [?] is oo'greas á bhualadh bféidir annsan go mhbeadh do ghoile agat cómh mhaith le do bhuachaill.
      1. poetry
    Languages