School: Glashaboy (roll number 10569)

Glashaboy North, Co. Cork
Liam Ó Leighin

1. 1) Má sgreadann an coileac i lár an lae sin cómhartha go bhfuil duine sa cómhursanacht t'réis bháís d'fháíl
    2) Má bhíonn cearc ag siubhal timcheall agus sop tuighe ceangailte léi cómhartha é go bhfuil an duine breóite atá sa tigh chun bás a fháil go luath
    3) Má léímeann cearc in áirde ar an leath-dhoras cómhart é sin go bhfuil duine sa tíg chun bás a fhaghail go luath
    Liam Ó Leighinn
    Múinteoir
  2. 1) Má thugann tú isteac buicéad uisce san oidhche i gcóir an lá indhiadh sin is ceart spréac teine do cur isteac ann.
    2) Muna claoideann an searrac len a mhathair cuir piosa d'eadac bán ar dhrom oidhche na Feil' Brighde agus olfaidh sé ansann é.