School: Cill Rialaigh (roll number 14988)

Cill Rialaigh, Co. Kerry
Séamus B. Ó Lúbhaing

1. Bhí aodhaire fadó ar chliathán cnuic ag aodhaireacht caorach dá mháistir a bhí sé. Bhí radharc maith ar an seipéal ón áit mar a mbíodh sé ag aodhaireacht.
    Do bhuail duine treasna an chnuic chuige lá ag dul go dtí an t-aifreann. D’fhiafhruig sé don aodhaire an raibh sé ag dul go dtí an t-Aifreann. Dúbhairt an t-aodhaire ná raibh gur chuige a bhí a mháistir dá dhíol chun aire thabhairt do’s na caoire agus go raibh sé ceart aige san do dhéanamh. Dubhairt an fear leis ná deanfadh san an gnó go deó gur ceart do dul go dtí an t-aifreann. Dubhairt sé go raibh radharc maith ar an seipéal as so aige féin agus nuair a chíonn sé na daoine ag dul isteach go dtí an seipéal gach aon Domhnach go dtéigheann sé féin ar a dhá ghlúin agus go n-abrann sé an choróin faid a bhíonn an t-aifreann ar siubhal. “An dtéigheann tú chun faoisdine go dtí an t-sagairt” a dubhairt
    AT0759B: Holy Man Has his own Mass
    Maidhchín Shéainín