School: Cnoc na Bró

Knocknabro, Co. Kerry
Mícheál Ó Scannaill

1. (continued from previous page)
    uachtarlann agus tar éis an lá do fuair sé leath púnt ime agus do chuir sé isteach ina póca gan aon páipéir agus do bhí sé dubh le salac nuair do cúaidh sé abhaile agus dúbhairt a mháthair leis é do chur isteach i bpáipéir an céad uair eile agus do glac Páidín a cómhairle. An ceud lá eile do chuaidh sé go dtí fear eile agus do fuair sé caitín breágh agus do cuir sé é isteac i bpáipéar agus do strac an caitín an páipeár agus do rith sí ó Páidín agus dúbhairt an máthair gur cheart córda a chur ar a chos agus é do tharraingt ‘na diaidh agus do ghlac Páidín an cómhairle. An cheud lá eile do chuaidh sé go dtí búistéir agus do fuair sé píosa feóla mar págh agus do thairing sé é ‘na dhiaidh le píosa córda agus dúbhairt a máthair nárbh ceart é. Dubhairt sí leis é do cuir a a drom an ceud uair eile agus do ghlac Páidín an comhairle. An ceud lá eile do fúair s é asal agus do dhein sé iarracht
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”