Scoil: Killorglin (B.) (uimhir rolla 12832)

Killorglin, Co. Kerry
Mícheál Ó Donnchadha

1. (gan teideal)

Bhí fear ann fadó, agus bhí sé obair i dTráigh Lí. Aon oidhche amháin bhí sé ag dul abhaile ar a leath uair tar éis a haon.

Bhí fear ann fadó, agus bhí sé obair i dTráigh Lí. Aon oidhche amháin bhí sé ag dul abhaile ar a leath uair tar éis a haon. Do bhúail fear air in aice a thigh féin, agus 'iar sé air cad é an t-am a tá sé. Níor thug sé freagra go ceann abhfad. Annsan dubhairt sé"Isé an t-am an beó a bhí ar a leabaidh, agus an mhaitbh a bhí amuich," agus do labhair an fear eile, "ba cheart duit gan a bheith ró chruaidh." Do chuaidh an fear abhaile agus dubhairt sé led' fear an tighe agus dubhairt sé "Tá an fear le feiscint ar
    fiche bliadna.
    Seósamh Ó Súillíobháin