Scoil: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (uimhir rolla 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ceannac cuid dos na prátaí uatha chun síl. Do bhí na daoine ag obair at thistúin sa ló an uair sin. Do bhi min-déirce á thabhairt amach san nDainghean. Do gheibheadh gach duine ceithre clocha don min gach seachtmhain. Do bhí na sagairt á thabhairt amach leis dos na daoine. Do cailleadh mórán daoine an uair sin. Do bhí suas le céad tig i mBaile Móir agus do cailleadh a bhfurmhór tímcheall na h-aimsire sin. Do bhí biadh ana gann. Do bhí trí púint ar mála míne agus ní bhíodh sé le fáil in aon cor uaireannta. Do bhí na tighearna talmhan ana cruaidh ar na daoine. Do bhí Bess Rice san áit seo agus bhí sí ana cruaidh.
    Máire Ní Gríbhthín, Baile Móir, Dainghean.
    Thug Máire bean Uí Gríbhthín, Baile Móir, Dainghean dom é.
  2. Cluichí
    1. Ag imirt poiríní:-Bímíd ag imirt cluiche le cloca uaireannta. Faghaimíd cúig cloca agus téigheann triúr nó ceathrar againn ag
    Máire Ní Ghríbhthín
    An Baile Mór, Co. Kerry