School: Scoil Chuimín (roll number 4786)

Pollagh, Co. Galway
Gearóid R. Ó Laidhigh

1. (continued from previous page)
    sean bhean sa deire le Paidín agus dubhairt sí leis a bheith ag boghadh leis agus go mbeadh marcuíghiocht le fáil aige, i gCóisde an Mhairtínigh a bhí le bheith dul síar go Caislean Bhaile na hInnse gan morán moille. D'imthigh Paidín annsin agus ba ghearr go dtainic an cóisde suas leis. Fuair sé marcaígheacht agus d'imthigh leis an gCóisde.
    Ní raibh morán chuimhne ag Paidin go shrois siad Baile na hInnse reír mar cheap sé. Tugadh isteach i lár an halla mhoir agus cuireadh failte roimhe. Fuair sé rogha gach bidh agus togha agus sean gach dighe agus chualaidh sé an ceol ba bhreaghtha dar chualaidh sé aríamh - agus na daimnseóirí a bhfearr a chonnaic sé ríamh. Bhí aithne ag chuile dhuine a bhí ann ar Phaidin agus chonnaic se daoine ann a fuair bás blianta roimhe sin. Do reir a céile bhí sé ag breacadh ar intinn Phaidin nach i mBaile na hInnse a bhí sé cor ar bith acht i dTir na nÓg. Ní raibh sé faitcheach nu rud ar bith mar é ach ba mhaith leis fios cruinn a