School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. (continued from previous page)
    ag piocadh ann.Bhreathnaigh sé iad go géar agus sa deireadh chonnaic sé ceann aca 'piocadh faoina eiteoig. Ar a bhomaite chuir sé méar air ag rádh 'Seo do mhac".
    Bhí sé ag dul dá thabhairt leis ach dubhairt an fear ruadh go gcaithfeadh se é a phiocadh arís. Thug sé leis é isteach i mboightheach a raibh trí fichid bológ ann.Bhreathnaigh an fear bocht go géar iad agus comh luath agus a chonnaic sé ceann aca ag tochas a chluaise lena adharc chuir sé méar air ag rádh " Seo mo mhac".
    Bhí sé ag tabhairt leis a mhic, ach chuir an fear ruadh bac air arís. " Fóill, fóill!", arsa seisean, caithfidh tú é a phiocadh an tríomhadh huair. Thug sé leis é amach go léana mór ar a raibh trí fichid each. Bhreathnaigh an fear bocht go géar iad agus nuair a chonnaic sé ceann aca ag bualadh clinc dá chruth ar an talamh chuir sé méar air ag rádh" Seo mo mhac".
    "Níl tu níos fearr nó an té a mhúin tú," arsa an fear beag.Shaoruigh tú
    AT0325: The Magician and his Pupil