School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. Cuirfidh muid sinn féin faoi do choimirce. Aidbhighim duit, a Thighearna go bhfuil tú annso indiú in Do Ghlóir agus in D'onóir ag éisteacht lenár ndroch gníomha agus droch chortha an lae seo.
    Tionnsochaidh muid agus toiseachaidh muid ar chúig ndeichneabhair agus Cré ar an dóigh ar orduigh Dia agus an Naomh Eaglais Chaitliocaigh dúinn dhul i sochar dúinn féin agus achan chréatúr beo 'gus marbh a bhfuil sé d'fhiachaibh nó d'oibliogoid orrainn a bheith guidhe orra anocht.
    Ó, a Dhia a Chruthaightheoir an domhain óir is Tú a dubhairt agus a gheall an áit a mbéadh beirt nó triúr ag déanamh Do sheirbhíse go mbeithfeá féin aca, tabhair dúinn díolaidheacht ar neamh agus díolaidheacht ár nuirnighe.Maith dúinn ár bhfiacha, ná leig sinn i gcathaidh ach saoruigh sinn o holc. Amen
    Toiseach an Phaidrín sa bhaile a cuireadh suas an an teach.
    R Ní B