School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. (continued from previous page)
    ort me a phiocadh trí huaire. An chéad uair mé fríd trí fichid colmáin ach beidh mise ag piocadh faoi m'eiteog: an darna huair beidh mé fríd trí fichid bológ. Aithneochaidh tú mise nó beidh mé 'tochas cúl mo chluaise le m'adharc; an tríomhadh uair beidh mé fríd trí fichid each. Aithneochaidh tú mise nó buailfidh mé clinc le mo chruth ar an talamh. Gabh thusa fhad liom achan am agus abair
    Seo mo mhac".
    Shiubhail an t-athair leis agus chonbhuigh an madadh caol díreach roimhe go dtáinig sé comhgarach ag teach an fhir ruaidh. Ansin d'imthigh sé as amharc ar fad. Chuaidh an t-athair isteach agus chuir an fear beag ribeach ruadh fáilte agus fiche roimhe. Tugadh neart le hithe agus le hól dó agus indaidh tamaill comhraidh dubhairt an t-athair go dtáinig sé fá choinne a mhic.
    " Fóill, fóill," arsa an fear ruadh, is mór a d'athruigh do mhac ó tháinig sé anseo agus caithfidh tú é a phiocadh sula bhfuighidh tú é." Thug sé leis amach 'na páirce é agus bhí trí fichead colaman
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Rois Ní Bhraonáin