Scoil: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mayo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

Ar an leathanach seo

1. Bí an Mhaighdéan Mhuire agus ár Slánuightheóir ag siubhal an dhochair lá amháin. Bhí siad ag iarraidh déirce. Chuaidh siad isteach i dteach. Ní raibh ai on duine istigh acht bean agus páistí. Bhí siad ag caoineadh leis an ocras. Chuir an máthair síos pota líonta le clocaí leis na páistí a shasadh an fhiad is a bhí siadsan istigh. Nuair a bhí siad istigh tamall maith d'fhiafruigh ár slánuightheóir den máthair cen rud a bhí ins an potha. Dubhairt sé da mba clocaí iad goi raibh se in am iad a bheith bruithte. D'innis an máthair dhó annsin gur clocaí a bhí ins an
    Mártan Ó hEifrín
    Seán Ó hEifrín