School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

leis an ocras.
    Aon uair amháin do bhí sí ag gabháil thar chlaidhe agus do thuit sí de agus cheap sí go raibh sí ag dul síos go h-Ifreann do bhí sí ag gol. Do bhí sé maith a dóthain do Siobhán mar do bí féin fé ndeara é go léir nuair a caith sí an cloch leis an bean agus chaith sí ealódh ós na píléirí annsan ná do [?]cuirfí isteach sa phríosún í.
    Do bhí Nóra sa bhaile ar feadh [?] sin go léir agus ní raibh fhios aice cá [?]raibh Siobhán imthighthe agus do thagadh na piléirí dtí an tig cúiche gach aon lá ag cuardach Siobhán ach ní fhéadfhaidís í d'fhághail istig tig ar aon chuma agus do bhí sí ana fhada [?] ó'n dtig.
    Do bhí sí ana fhada ó Chorgaig leis ní raibh fhios aice cá raibh sí in-aon-chor [?]agus do bhí sí ag siúbhal tríd na páirceanna feadh an oidhche go léir agus nuair a tháinig an maidin do bhí sí na sheasamh ar gáirdín feirmeoír éigin agus ní raibh fhios aice
    Máire Ní Chríodáin
    Máire Bean Uí Chríodáin