School: Naomh Ceitheach, Runnamoat, Ballymacdurley (roll number 8499)

Runnamoat, Co. Ros Comáin
Gráinne, Bean Uí Neachtain

seasamh le teann faithchíosa.
    Abhaile leis. Nuair do bhuail sé isteach in a theach féin ní raibh indán fochla a labhairt. Do lean an sgéal mar sin.
    Gach oidhche mar bhí air dul amach chíodh sé an fear céadna. Ag dul ar aonaigh bhíodh an spiorad ar a thaobh go dtiocfadh sé go dtí áit éigin & annsin le iompuigh do láiimhe bhíodh sé imtighte.
    Bhí an fear bocht ag eirighe níos laige ó ló go ló.
    Do thug duine comhairle do a sgéal a nochtu don sagart. Do rinne sé amhlaidh. Sin é an méid a dubhairt an sagart. Nuair a leagfadh sé súil ar an spiorad uair eile é a cheistniu.
    Rinne sé mar a dubhradh leis. Sin é an rud a bhí ag cur trioblóide ar an spiorad - Aon Aifreann amháin a leígeamh ar a shon.
    Do léigh an sagart an t-Aifreamm & ón lá sin go dtí lá a bháis níor leag súil ar an Spiorad.
    Pádraig Ó Duibhir