School: Ceann an Largaigh (roll number 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Dhún na nGall
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. (continued from previous page)
    a chuaidh siad abhaile bhí siad tuirseach agus shuidh siad ag cois na téineadh ag comhrádh agus ag caitheadh a bpíopaí. Leis sin tháinig fear go dtí an doras, agus d'iarr sé cead a fear a chaith an sgian leis an tuinn a fheiceáil. Chonnaic sé é agus bhí siad ag cainnt tamall maith ag an doras, nuair a d'imthigh siad. D'innis an fear dó gur sidhe a bhí ann a tháinig a innse dó fán chailín sidhe. D'iarr sé ar an fear dhul leis agus an sgian a tharraingt as brollach an chailín. Arsa seisean "Ná glach rud ar bith a thabharfadh siad duit agus ná déan iongantas do rud ar bith nó do dhuine ar bith a tchifidh tú san áit atá tú ag dul". Nuair a bhí an bheirt
    Roisé Ní Bhuadhaigh
    Bean Uí Bhuadhaigh