School: Clonmoney, Bunratty

Clonmoney North, Co. Clare
Henry Carroll

1. (continued from previous page)
    eiteall gart go deafh ságta doíbh féinn níl baoghal ar droch aimsir, ach bíonn siad an-acrannach le na céile reimh an oroch-aimsir.
    Nuair a mbíonn an báisteach ag teacht gugann na muca slaga, guighe, 7 ruadaí eile mar sin nha mbeala leo go dgí na leapaía.
    Tráth a cíonn ni an madra ag iche féir ghlais is maith an copamhalache nach bhfuil an fearthainn i bfad uainn.
    Is droch-comharcha é buair a mbíonn na ba agus cuoirigh mío shuaimhneach, agus agcorruighe a geos.
    Nuair a chídhtear miolgóga ag dul triasna an mbothar bí cunnte go mbeedh fearghainn againn sar ibhfad.
    Deirtear sna duthnigh seo gurb é sio an ar deircamach a ghagann an báisceach, ach nuair a thagann sí níl fod aici cathain nó comcup a chuirfidh sí cosg leis.