School: Rathbaun (Mixed), Lisdoonvarna (roll number 15047)

Rathbaun, Co. Clare
P. Ó Loingsigh

h-abhann .Déanfá an turas dom tobar Naomh Mhumhan dá Dia Luian agus Deardaoinn nó dhá Deardaoin agus Dia Luain agus d'fhágfá rud éigin i dhiaidh gach uair bonn ,paidríní pictiúirí nao aon rud eile .Ní fhágfá aon airgead i dhiaidh.Sé an fáth gur téigheann daoine .Ta tobar eile in -aice na h-abhann sa Gabhaláin sé an ainm atá ar ná tobar Naomh Branndáin.
    An padracha a deirtear ar gach turas na chuig "Ár nAthair" agus chuig "Go mBeannuightear",agusa cuig "Creidim in Dhiá"
    Deintear trí turasanna de'n tobar Naom Branndán .Dhá Dia Luainagus Diardaoin na dhá Daordaoin agus Dia Luain.Téigheann daoine cun an tobar chun cois tínn do leigheasu.
    Sin