School: Rathbaun (Mixed), Lisdoonvarna (roll number 15047)

Rathbaun, Co. Clare
P. Ó Loingsigh

idir na fir bolg agus na Clanna míle barr Sleibh Eilbhe.Tá an paróiste seo i n-aice na farraige agus chuaidh a lándaoine go dtí an Staitn-Aontuighthe chun oibhre d'fhaghail..Tá dhá soirt talmhan sa paróiste seo.
  2. Na Toibreacha Beannaithe atá sa Cheantar Seo.
    Tá dhá tobaracha san paróiste seo,tobar Naomh Mhumhan ,agus tobar Naomh Bhranndáin .Tá tobar Naomh Mhumhan sa pharóiste Cill Mhumhan .Téigheann a lán daoine go dtí an tobar Naomh Mhumhan chun súile leigeasú .Teigheann siad trí uaire chun an tobar dhá Dia Luian .Dia Céadaoin agus d'fhágfá rud eigean na ndiadgach uair.tá an tobar in aice na reilg .Ta tobar Naomh Breandáin i n-aice na Gabhaláin ,tá sé i n-aice na