School: Synge, Inagh (roll number 14440)

Glennageer, Co. Clare
Máirtín Flynn

1. (continued from previous page)
    bhí leis an sgríobadh soin, acht níor leig sé pioc ar féin. I gceann tamaill, d imtigh an scoláire. Rug Seagán ar rán agus chuaidh amach go dtí an sgeach. Thosnuigh sé ag romhar ar an dtaobh ó thuaidh. Níor bhfada gur bhuail an rán ar leic mar ar dhein cheana. Bhí a chroidhe ag preabadh ina chleibh acht ní thógfadh sé am chum a scíth a dhéanamh. Tar éis móran oibre bhí an leac iompuighthe suas aige agus mo lom annsoin os a chomhair, bhí corcán lán d'ór agus d'airgead. Thug sé isteach é, agus is dócha nach gádh a rádh nár b'éigin dó aon obair a déanamh as soin amach.
    Do mhair sé go sona sásta go deireadh a shaoghail, agus do mhair a chlann agus clann a chloinne annsoin in a dhiaidh agus is dócha go bhfuil siad annsoin fós.
    AT1645: The Treasure at Home
    Skaghvickincrow, Co. Clare