School: Eidhneadh, Inis (roll number 14622)

Inagh, Co. Clare
Ss. Mac Gearachaigh

chuir an sársínt beirt de na fearaibhba láidre a bhí sa bhearraic,chun é a ghábhadh.Dubhairt Gearóid leó
    láithreachnach raghadh sé agus thonuighsé a mbuaileadh .Do leag sé ceann aca leis an láimh dheas agus an ceann eile leis an geiteóg agus nuair a bhí an bheirt aca thíos do thosnaigh sé á mbuaileadh arís .Do bhí an sársínt a féachaint ar an obairgo léir agus é ag tuitimle neart gháraidhe.
    Nuiar a leig Gearóid do na gardaí seasamh suas d'imthigheadar gp dtí an sársínt agus dubharadargo raibh a thuilleadh fear uatha chunan fir bhuille sin a thabhairt go dtí an barraic.Dubhairt an sársaíntleo gur cheart dóibh náire a bheith ortha.Go raibh rogha gach bídh agus sean gach díghe aca - san gach lá agusgo mbéidir nach raibh chun bhreicfeásta ag an bhfear mbocht san ach cúpla prátai ,agus nach beirt acaindon é a throid.B'é an ainm a bhí ar an ársínt na Tomás Kensbpew.
    Máire Ní Éigeartaigh
    Maghera, Co. Clare