School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Cork
Amhlaoibh Ó Loingsigh

1. Grian
    Da mbeadh an grian na caor dearg ag dul fuithi am tráthnóna sin comartha go mbeadh an aimsir cun socrú ach da mbeadh fáinne timcheall ar an ngréin sin comartha go mbeadh an aimsir cun briseadh. Dá mbeadh an gréan ag sreacarnaig ar na carraigreacha taréis ceatha sin cómhartha go leanfaidh an aimsir briste.
    Eisg
    Sa tSamhradh da mbead na h-eisg ag eirighe os cionn uisge san abhainn sin cómartha go mbeadh an aimsir cun briseadh.
    Aibne
    Da mbeadh na h-aibne gan puinn uisge agus an gaoth i dtuaidh sin comartha go mbeadh an aimsir cun briseadh.
    Canlaithe
    Dá mbeadh na preacáin ag cág in airde ar na carraigreaca sin comartha go mbeadh aimsir ag teacht.