School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Cork
Amhlaoibh Ó Loingsigh

1. Bhí fear thiar ar an Ínse Mhoír fadó. San am san bhí na girrfhiadhthe chómh raimseamhail agus tá na coiníní anois. Do chuir sé paírcín sailleach agus do bhí na girrfhiadhthe ag ithe an t-soil (?) air agus do chuir sé súil ribe ribe rómpa. Do bhí deisciobail an Tighearna Talmhan ag faire air, ar eagla go gcuirfheadh sé suas an t-súil-ribe. Do ghearán an far leis an dTighearna Talmhan go raibh na girrfhiadhthe ag ithe gach rud a cuirfheadh sé. Dubhairt an Tighearna Talmhan leis na girrfhiadhthe do chuir isteac sa bhóna. Do rug an feirmeóir ar an girrfhiad leis an t-súil-ribe agus do chuir sé lainncisfhe (?) agus chuir sé isteach sa bhóna é. Do cuireadh amach as a chuid tailimh é mar gheall ar a ghníomh.
    Seán Ua Liatháin
    An Chúil Iarthach, Co. Cork