School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Cork
Amhlaoibh Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    Do bhí sprid teas ag Droichead na Banndan fadó agus bhí na ceadhta marbh aice. Is amhlaidh a tugadh sí píopa mór fada dóibh agus deiread sí gal a thógaint as sin. Nuair a bhíodh an gal tógtha aca do guidhís ar son na mairbh agus do sínidís cúiche an píopa arís ach deireadh sí gal eile a thógaint. Nuair a bhíodh an gal tógtha aca do guidhidís ar na mairbh arís agus bidís mar sin go dtí go dtuitidís marbh. Fé deire do tháinig fear go raibh coráirte maith aige agus do sín sí an píopa do agus guidh sé ar mairbh agus dubhairt sé na míle agus na milliúin beannacht le h-anam na marbh agus le -hanam na marbh do marbhuidís "Is mó duine atá marbh agam-sa agus níl leigheas agam-sa ortha." Ach dá nguidhidís mar sin is fadó i bheinn-se i bFlaitheas Dé agus cuaidh sí ceó geal anairde sa spéir
    Seán D. Ó Cruadhlaoich
    Gort an Imill, Co. Cork