School: Seana-chaiseal, Maghcromtha (roll number 12510)

Shanacashel, Co. Cork
Seán Ó Riagáin

1. Crois Dé, Crois Críost, 'dir sinn, agus an trom luighe. Crois na n-aingeal in a leabaidh go lúighimíd. Braon dá ghrásta lár mo chroídhe istigh. Brat na n-aingeal go dtagair ár dtímpeall. A Críost go mbeirir mo anam go cathair na soillse. Solus na Soillse chúghamh Radharc na Trionóide, agus grásta na foidhne, , in aghaidh gach eagcóra.
  2. Lúighimíd le Dia, agus go luighe Dia linn,
    Eiríghmíd le Dia agus go n-eiríghidh Dia linn,
    Gabhaim Dia mar athair agus Muire mar mháthair, Flaicheas Dé mar dhúthaigh, agus diúilfimíd do'n áirseóir, Bríghid agus a brat, Muire agus a Mac, Naomh Mícheál agus a sgéim, dhá láimh gheal Dé 'dir sinn is gach dainnséar. Amen.
  3. Lúighimíd le Dia, agus go luighe Dia linn,
  4. Anna, Máthair Mhuire,
    Muire Máthair Chríost,
    Naomh Eiibhlís, Gabral, Naomh Eóin baiste cuirim an trúir san dir mé agus galar mo leapthan, am shábháil ar an d-tromlúithe agus gach droch-níd bheidh ar mo shuidhe