School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Siobhán uirthe go minic.
    Do bhíodh ana fhearg ar Siobhán nuair a castaí an bhean uirthe agus ní [?] sí in-aon-chor léi agus aon lá amháin [?] an bhean ag dul go dtí an siopa ag ceannach na h-uibhe agus do chas Siobhán uirthe agus níor labhair sí in-aon-chor agus nuair a bhí sí ag teacht do chas [?] uirthe airís.
    Do labhair an bhean léi airís agus d'fhiafhrug sí di conus a bhí sí agus do bhí fearg ar Siobhán agus do bhí cloch mór na [?] agus do rug sí ar an gcloich agus do [?]chaith sí isteach sa boscaodh é agus do bhris sí h-uibhe go léir. Do bhí fearg ar an bhean annsan agus do rug sí an an boscaod do chaith sí an boscaod agus na h-uibhe [?] ar Siobhán agus do bhí sí go léir salach agus do bhí sé maith a dóthain di.
    Siné an cúis a bhí ag Siobhán féin agus do b'í féin fé ndeara é. Nuair airig an gúistís é sin d'fhiafhruig sé [?]
    Máire Ní Chríodáin
    Máire Bean Uí Chríodáin