School: Lochán Mór

Loughane More, Co. Cork
Seán Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    Maidir le Micín, Fuair sé bean, agus beirt, in a dhiaidh sin. Phós sé bean ó Rinn Troise agus nuair a chaill sé ise phós sé athuair, bean ó Bhaoi. Tá sé 'na bheathad fós, ag coimeád na leabpan agus é dall an fear boct. Tá ceithre bliadhain leis na ceithre scór aige - bliadhan amháin ar Pheaidí Phádruig. Níl sa tig anois leis ach a mhac Peadar agus a ingeann-san, Máire.
    Is mó míle fada a suibálfaoi sar a gcasfaoi ar mhionán Pheadair, i gcór amhránuiochta.
    Agus ní h-ó'n dtalamh a thug sé é; mar is dual athar dó guth maith a bheith aige.
    (Nóta: Is fíor gach focal de'n scéal so, agus toisg gur thuit sé amach nuair ná raibh ach an Ghadhluinn ag na daoine sin scríobhas as Gaodhluinn é.)