School: Cnoc na Bró

Knocknabro, Co. Kerry
Mícheál Ó Scannaill

1. (continued from previous page)
    Connaic sé go raibh an bás i n-dán do. Thuit sé go talamh, feadalaig go brónach. B’fhéidir gur bhe an pian gear a d’fhulaing Íosa nuair a tairrngead an spíon as A cheann ac ar an nóimeat ceadhna thuit Sé féin faoi ualac na Croise. Thug ar dTíghearna feachaint gradhmhar fada ar an spideóig agus le neart an amhairc sin, d’aiseirig an t-éinín ina beatha airís, slán folláin. Ach má eirig bhí athrú taréis teacht air. Bhí dath na fola ar a ucht agus d’fhan mar sin feasta. Ní raibh lá ann ‘na feaca sé an dath sin ná gur aithnig sé go rath Dia buidheac do. Tháinig sliocht sleacta ar shliocht a shleachta go dtí an lá indiu. Cinnte bhí cuimhne ag Dia air agus bhí fhios ag an éan go gcuimhneochadh Dia air rud nách dtuigeann muinntear an lae indiu indheoin gur Críost féin