School: Cnoc na Bró

Knocknabro, Co. Kerry
Mícheál Ó Scannaill

1. (continued from previous page)
    spideóige. Aoine an Céasta a bhí ann. Sgaip an scéal ó bheál go beál go raibh Críost ag teacht agus é fé ualach na croise. Bhí crann mór clúdaighthe le duilleabhair glas ar taobh na láimhe clé agus suidhe ar géag ann bhí spideoigín. Chonnaic an t-éinín ag teacht É agus lion a croidhe beag le truagh Dhó. b’Fhuirist do fheiceál go raibh Críost beagnach marbh. D’fhéac an t-éan beag ar Íosa agus ní raibh sé ábalta aon nídh eile a dhéanamh. Níorbh fhéidir leis a saoradh, níorbh fhéidir leis a aghaidh a nighe ná an crois amaid a thógad ach bhí spíonna sáite isteach i gceann Íosa agus connachtas do go dtiocfaidh leis a tharraing as. Rug sé greim ar spíon beag agus tarraing leis. Táinig an spíon cómh gasta sin cuige ná gur sleamhnuig sé agus ag tuitim do stróic sé a ucht féin ar spíon mhór ghéar. Cuir sé fuil go tiug.