School: Naomh Seosamh, Gaillimh (roll number 13914)

An Cheapach, Co. Galway
Tomás Mac an Ghoill

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann uair amháin a dtugaidís Ceathramha na Súgáin air.

(continued from previous page)
    ann agus chuir sé roimhe iad suas go dtí na Flaithis. Tháinig an t-aingeal amach agus dubhairt leis a dhul isteach agus a chártaí a leagan uaidh.
    "Ní leagfaidh mé" adubhairt sé.
    "Leag uait iad agus tarra uait isteach go bhfeicfidh tú an áit breágh atá istigh agus féadfaidh tú a dhul amach faoi cheann tamaill" ars an t-aingeal. Leag sé uaidh na cártaí agus chuaidh sé isteach agus níor chuimhnigh ar na cártaí uaidh sin amach.
    Chuimhnigh sé orra ar deire agus chuaidh amach go bhfeiceadh sé cá rabhadar. Nuair a tháinig sé amach bhí neanntóga ag fás orra agus bhí sé míle bliadhain istigh agus shíl sé nach raibh se istigh acht dhá lá.
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    Micheál Ó Conghaile