School: Baile Nua (B) (roll number 9607)

Newtown, Co. Galway
Peadar P. Mac Conchoille

1. (continued from previous page)
    agus fear eile ag siubhal cois abhann. Dubhairt an fear eile nach raibh aon áit ainmnighthe ó'n bhfocal Bríain. Bhí slaitín ag an Naomh agus chaith sé isteach san abhann é. Dubhairt sé an áit a n-eireóchaidh an slaitín go mbeadh tobar ann.
    Lá amháin bhí fear as an gceanntar seo ag baint giolcaigh ar bhárr Cnoc Ruaidh. Tharraing sé dornán amháin agus brúgh an tuisge aníos agus bhí tobar ann agus an (?) ag snámh san uisge. Ní raibh tor na crann san áit acht tógadh balla timcheall an tobair.
    Ní théigheann an tobar in dhísc an Samhradh is trime cé go bhfuil sé 554 (?) troigh ó's cionn comthrom na fairrge