School: Scoil Níoclás (Cailíní) (roll number 4502)

Claddagh, Co. Galway
Eibhlín Bean Uí Mhoráin

1. Níl an aimsir anois, mar a bhíodh sé fadó. Bhí go léor pisreógaí ag na daoine a bhí ann fadó, agus bhíodh leigheas acha, ar bheagnach cuile thinneas. Rud eile bhí siad simplí agus rinnt seafóideach ní raibh an ciall ceart, acha mar atá ag na daoine anois, tá an oiread céille ag páiste anois agus a bheadh ag bean san sean t-saoghal.
    Seo leigheas amáin a bhí achú nuair a bheadh páiste tínn, ileabhadh ola a thabhairt dho (dhi) seard a dhéinfeadh siad ná slám súigh a thábhairt don pháiste agus ar n-dóig bheidh sé leigheasta.
    Bríghid Ní Oilibhur