School: Béal Cláir (B)

Belclare, Co. Galway
Micheál S. Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    milleán ar fad. Ar an gcapall gallda a d'iompuigh na súile uilig anois. B'aidhbhéal an capall é. Bhí dhá chéad slat ar a luighead aige! Bhéadh ceathrú míle aige sul a mbéadh an dá chúrsa eile tugtha aige, bhéadh sin. Níor bhféidir sárú ainmhidhe mhóir d'fagháil i spórt ar bith, níor bhféidir sin!
    Ach a Dhia na Glóire céard a bhí an t-amadán eile a dhéanamh?
    An lasg treasna a bhéil aige! Bhel! Bhel! Ach dár fiadh shílfeá go raibh {Little Friar} ag síobhadh ní bfeárr anois. Féach an cuma a bhí ar Seán Boy! Dronn air agus a cheann leaghtha ar chluasa an chapaill. Ise! Ní fheicfeá na cosa ag dul thart. Ní raibh an dá chéad ag an gcapall gallda anois. Bí a sáith le déanamh má bhí an céad féin aige!
    Céard a bhí ar an gcapall gallda?
    Céard a bhí ar "{Little Friar}"? Céard a bhí a tuitim amach chor ar bith? An ndéanfadh Seán go fóill é? A ndéanfadh Friar é? An gcoinneochadh sí an luathas milltineach só in áirde? Rinneadar dearmad ar feadh sgaithín liúgh molta féin a thabhairt dóibh. Babhta
    Múinteoir
    Roibeárd Ó Ceannaig