School: Ceathrú Mhór (roll number 16289)

Carrowmore, Co. Mayo
Thomas F. O' Hara

1. (continued from previous page)
    oidhche amháin. Ní raibh siad annsin acht aon oidhche agus an lá in a dhiaidh sin chuaidh siad go dtí áit eile.
    Teach na h-Inidí
    Dubhairt mo mháthair liom go raibh fear darbh ainm Inidí in a chomhnuidhe insan bpairc seo. Bhí teach beag acu agus nuair a fhuair siad bás do h-ainmnigheadh an páirc in a ndhiaidh. Níl an fothrach an anois mar do thóg na daoine na clocha as an bpáirc cúpla blaidhan í shoin.
    Dubhairt mo máthair liom go raibh bean in a comhnuidhe insan bpáirc darbh darbh ainm Páirc Bhrighid. Bhí teach beag annsin aici agus bhíod sí i gcomhnaidhe amuigh insna páirceanna agus bó ag fasaidheacht aici. Bhí bothán beag aici agus nuair a d'éirigh sí sean fuair sí bás. Chuireadh annsin í agus tá a h-uaigh annsin i bpairc eicínt inaice an teach.
    My mother also told me a story about the field named Croc
    Languages