School: Shrule (roll number 7795/7796)

Sruthair, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 02_002

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 02_002

1. (continued from previous page)
    chuaidh an máthair amach thosuigh sé ag báisteach go h-an trom. Thosuigh an bháisteach ag dul isteach doras caisleáin an fhathaigh agus chuaidh sé amach agus d'iompuigh sé an teach thart ar aghaidh na báistighe. Nuair a tháinig an mháthair abhaile ní fhacha sí an doras agus d'imthigh sí. Fuair an fathach bás nuair a fuair sé amach go raibh an mhathair imtighthe. Chuala a dhearbrathracha go bhfuair sé bás. Bhíodar seo i mBaile an Mhuilinn. Nuair a tháinig na dhearbhrathracha bhí doras caisleáin an fhathaigh faoi glas aige sul a bhfuair sé bás. Ní raibheadar in ann dul isteach sa teach. Chuireadar cré thart ar an gcaisleáin agus ar bhár an chaisleáin go raibh cnoc mór
    Seaghán Ó Teadair
    Pádraig Ó Láithmhe