Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mhaigh Eo
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 03_007

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 03_007

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    duine aghaibh ormsa act nil fios agam air aon duine agaid arsa Liam "Ná bac le sin arsan fear beag act thanam suas go dti an teach go mé cupán téa agad. Cuaidh Liam suas go dti an teach agus nuair a bhí sé ag an teach tuit eolas mor air.
    Annsin suaid fear de na sídeóga go teac Liam agus sil an bean go Liam a bhí ann. Dubart sé go raib se tinn agus cailead e. Nuair a bí se cuireadte dubeirt sá le fear i a posadh agus pos sé í. Ní raib aon airgead le tabairt don sagairt agus dubairt sí go raibh muc san teac aice agus é a tabairt leis. Nuair bhí siad posta connaic siad Liam ag teac sios a bothar Leicfiadh siad go dti an teac é agus cuaid se isteac don sdiba [?]. Nuair a tainic bucail an sagart agus thainic sé Liam rith sé abaile don sagart. Bhí Liam ag innsocad an
    Áine Ní Fhiongaile