Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mhaigh Eo
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 02_019

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 02_019

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a churrí. An reilig áta sios ag Sliabh Mór ta go léor clocaí ann. Tá mbhótair ag dul trí. An reilig áta sios ag Sliabh Mór tá sé cearnach. Tá Cillin na leanibh sios ag Uachthar Fuill Bán. Ná páiste nach bhíonn báiste cuireann na daoine iad annsin. Tá sé ag ag dul amach go dtí an fhairrghe.
    Cuireann na daoine na páiste nach bhíonn báiste ann go fóis. Tá cosán déanta ag na daoine ann. Tá go léor páiste cuireadh annsin. Tá go léor páiste cuireadh annsin. Tá cloc mór leagtha ar taoibh an mbhóthair agus deitear na sean daoine fadá gur sin é an fa a bhfuill an cloch annsin leis an cord [?] a lágadh ar nuair a mbheadh siad ag déanam an uaidh. Tá cillin na leánbh isteacht i ngarraí. Tá go léor clocaí thart ar. Tá bothar beag ag dul isteach ann agus téigeann na daoine isteach
    Brigid Ní Lúghóg