Scoil: Dubh Éige/Dooega (uimhir rolla 2309)

Dumha Éige, Co. Mhaigh Eo
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 01_016

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086G, Leathanach 01_016

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Tá seiphal ins an séan reilig. Na daoine a bhí dhocha in Albhan bhí siadh curtha san reiligh nua. Uáir amhain briseagh sios longh amac ar an bfhairrge agus bhí na daoine bhaiste agus bhí síad curtha san séan reiligh. Tá rungaí mór tarth ar ná daoine baithe.
    An reiligh atha síos í Sliab Mór tá sé suas ar taobh an cnuc. Tá go léor cloca tarth air agus tá bothar mór ag dúl suas o Caol go dtí an reiligh. Rá se cearnac agus ta go leor daoine curfidh an. Ta ceann i Bunnacoirr [?] agus ta sé cearnach comh maith. Tá sé ngarraide mór agus tá fear annsin leis an ngeatha a fhosgalth. Tá reiligh eile í Dub Eighe le h-agaidhe na paiste beagh. Cillin ná leaníb an tainm ata ar. Tá se síos ag an bfairrghe ag Gobh a
    Áine Nic Ghiuintaighe