Scoil: Cill Chláráin, An Fhiacail

Coill Chláráin, Co. an Chláir
Ss. Ó Muineóg

Bhí fear ann fadó agus bhí sé pósta.Aon maidin amháin nuair a bhí sé ag dul chuig a chuid oibrethuit tinneas air agus d'iompuigh sé abhaile.Nuair a tháinig sé abhaile d'fhéach se isteach an doras agus chonaic sé a chéileag ithe a bricféast.Bhí tae ,aráin,ciste milis ,ubh agus feoil aici.
    Tháinig sgannradh ar an bhfear agus dubhairt sé "bhfuil tú ábalta an méid sin d'ithe" Dubhairt sí Tá mé agus níos mo dá mbéadh sé agam".Chuiadh an fear go dtí an leaba agus bhí sé ag rádh leis féin "Tá mé agus níos mo dá mbeadh sé agam" .
    Lá amháin tháinig na cairde chun e d'fheichint agus dubhairt ceann aca,An tabharfaidh tú gach pingin don airgead don mnaoi.Dubhairt sé ,"Tabhairfidh me agus nios mo dá mbeadh sé agam.
    Cáit Ní Chonmara