School: Clohanes, Dún Beag

Na Clocháin, Co. an Chláir
Mícheál de Bláca

1. Bhí file 'na chómhnuidhe san áit seo timceall triocha bliain ó shoin. Thomas Crowley ó Cluain Uí Garnáin, Críoch, Co. an Cláir do b'ainm dó. File an-mhaith dob eadh é agus is mó amráin a chum sé. Chum sé "Bo Sheain Uí Thorpa" agus Jack Shanahan's Eviction", agus dob' iad sin na cinn dob' fhearr a bhí aige. Sgríobh sé í nGaedhilg agus i mbeurla.
    D'eug sé timceall trioca bliain ó shoin agus tá sé curta i reilig an Clocáin.

* * *

The "Poet Neylon" lived in Caherfinick, Doonbeg, Co. Clare, about fifty years ago. His father was a small farmer. He went to America in his youth. Of his many songs the "Praise of Miss Dillon" is the most famous one.
    The song is the following:-
    Come on, you boys, attention pay