Scoil: Dalystown (uimhir rolla 15307)

Baile Uí Dhálaigh, Co. na hIarmhí
Kathleen Grehan

a thógáil as.
    Nuair a srois fear an bháid talamh d'athchung Labhrás air é a thógáil amach acht níor d'ein sé acht a dhá láimh a bhualadh fa chéile agus ag rádh " fan annsin anois a Lábhraisín" "fan annsin anois a Labhraisín" aríst agus aríst eile.
    B'éigin do fanacht ag glaodach agus fa deire tiar tall chuaidh bád thar an oilean agus chualadar é ag glaodach agus tugadar leo é go dtí Árd na Rinne in aice le Muilleann Cearr agus b'éigin dó siubhal abhaile agus faoi an am seo bhí sé in a mhaidin.
  2. Biddy Malone of Dalystown, where the present Mrs O Keefe lives - used to cut all the potatoes for sowing. She selected the biggest potatoes she could get and just cut out the eyes and a little bit with them. She maintained
    Joseph Creevy