School: Dalystown (roll number 15307)

Baile Uí Dhálaigh, Co. na hIarmhí
Kathleen Grehan

1. (continued from previous page)
    a chuaidh sé chomh cruaidh sin air d'aontuig sé é a thabhair isteach go dtí an damhas. Bhí áthas an domhan ar Labhrás. Nuair a sroiseadar an t-oileán bhí an Gábhánach ar cipíní nó go mbeadh sé ag an damhsa. Bhreathnuigh sé ar gach taobh acht ní fhaca sé duine na deóraidhe.
    "Cá bfuil an damhas?" adubhairt sé. "Ar an dtaobh eile de'n oileán", ars an baideóir. Suid chun suibhal leis acht mo léan dóighte ní raibh duine le feiceál. Arais leis aris ag cuartughadh fear an bháid acht tásg na tuairisg ní raibh le faghailt aighe air. Bhí sé fein agus a bhádh leath-bhealaigh na loca abhaile.
    Thosuigh Labhrás ag glaodhach air agus ag seadaghail agus ag sgreadach air ach níor thug sé freagra dó.
    Annsin chuaidh se thart timcheall an oileáin ag béiceadh agus ag iarraidh ar duine eicint é