Scoil: Moymore, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 12036)

Sráid na Cathrach, Co. an Chláir
Séamus Ó Frighil

Na Mná Sidhe.
    There was an old woman and she would not go to bed any Saturday night until teelave oclock .A voice spoke outside the door one Saturday night and said Eirigh agus leig isteach caileach an adhairce sin tuarna is cáirde .Cíormuid cam agus leaguidfeann go gheobhadh gach caileach a ceart féin.Bhíodar ag obair leo go dtáinig cnag eile ag an doras agus a dubhairt sí. Eirigh agus leig isteach caileach an dá adhairde sin tuarna is cáirde .Cíormuid cam agus leagmuid feam go gheobhaid gach caileach a ceart féin.Bhí siad ag teacht mar sin go dtáinig naoí caileacha agus naoi adhairche uirthi sin agus bhí tuarna is cáirde aice.Dubhairt sí mar a dubhairt an cuid eile aca.
    Diarr caileach an adhairde ar an cailighín "an bhfuil uisge glan istigh agut""níl"arsan
    AT0501*: “The Fairy Hill is on Fire!”