Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí bhean ann fadó darab ainm Brigid Ní Moc Éirige agus bhí sí in a comnuide ins an conndae seo.

Bhí bhean ann fadó darab ainm ins an conndae darab ainm Brigid [Dí Mac Éigine?] agus bhí sí ina comnuide ins an conndae seo. dob bead i. Nuair a bead aon duine tinn fagad duine an tigh sin go Brigid agus bead aitne aici ortha nuair a bfeiceadh si iad agus beadh fíos aici cad a bhead ar an duine breoidte.
    Tabharfadh sí buideal doibh agus rud eigin ann. Nuair a beadh siad ag dul abhaile deirfead si Leo aire do thabairt ar an buideal nuar a beadh siad ag dul tár lios no aon áit mar sin. Is minic a lag iad agus brisead an buideal agus caitfid siad dul ar ais go Brigid aris agus an uair seo dearfad si leo dul abaile i mbothar eile.
    M. Mac Donncadh
    Ní fios