Scoil: Áth an Lín (C.), Baile an Gharrdha (uimhir rolla 9633)

Suíomh:
Baile an Gharraí, Co. Luimnigh
Múinteoir:
Máire Nic an Aodhaire
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0490, Leathanach 042

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0490, Leathanach 042

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Áth an Lín (C.), Baile an Gharrdha
  2. XML Leathanach 042
  3. XML “Potato Crop”
  4. XML “Bread”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Flour was made locally at Reeves' mill in Ballynoe. Querns were big round stones about 30 cwt and rough, similar to a grater. They should be cleaned once a month. It is to be seen still at Enrights where the mill was. The different kinds of bread were, oatmeal, stampy and wheaten. Bread was made on a losad and baked on a griddle or bastable.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.