Scoil: Glashaboy (uimhir rolla 10569)

An Ghlaise Bhuí Thuaidh, Co. Chorcaí
Liam Ó Leighin

Ar an leathanach seo

1. Do cómhnuig bean timceall na dúthaighe seo. Fuair sí bás, agus dubhairt sí, aifreann do rádh ar son a h-anmna Níor dubhradh an t-aifreann. Tagadh an bean go dtí pairc gac oidhche.
    Bhí sagart ina connuidhe tímceall na h-áite leis. Dubhairt an sagart leis an fear a capall do chur amach sa pháirc. Ní dhéanfhadh an fear é; mar dubhairt sé go raibh sídheóg sa pháirc. Cuaidh an sagart féin agus bhuail an bhean uime. D'fiafhruig sé dí cad na thaobh go raibh sí ann. Dubhairt sí nár dubhradh an t-aifreann ar aon chor. Dubhairt an sagart go n-abrócadh sé féin é. Ní fhacha aoinne i a thuille annsan.