School: Cuan Dor (roll number 1272)

Cuan Dor, Co. Chorcaí
Séamus Ó Donnchadha

an maidin chuadar go gaoltaibh na mná agus chuadár á lorg airís agus fuarathas í sa pholl san.
  2. Ba gnáth le beirt fhear dul ag imirt cártaí go tigh éigin. Bhí fear an tighe amuigh nuair a chuadhadar ann an oidhche sin agus bhíodar ag feitheamh leis mar ní raibh sé acht amuigh sa chlós acht bhí sé amuigh ar feadh abhfad agus fé dheire chuadar amach ar a lorg. Do chualadar glór éigin agus do stadadar chun éisteacht agus chualadar duine éigin ag obair le casúr agus chuadhadar i dtreó an ghlóir agus cad a bhí ann acht an fear agus leipreachán aige.
    Deirtear gur innis sé do cá raibh an cróca óir aige agus go bhfuar an fear é mar bhí sé go h-an shaidbhir as san amach.