Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Do phos an tailliúir [?]ansan agus do bhí leanbaí aige Nóra bán ar an gcailín ba shine agus Máire na gruaige na finne ar an tarna ingean agus Éiblin ruadh ar an inghean ba oige.
    Sé an cuis gur tugadh an ainim sin ortha mar do bhí gruaig bán ar Nóra agus gruaig fionn ar Máire agus gruaig ruadh ar Eiblin.
    Do bhíodh an tailliúir a mbualadh igcómhnaidhe agus do bhí fíle sa tig oidhche agus do bhí an tailliuir ag bualadh na leannbhaí agus gach aon rud.
    D'airig an fíle go mbhíodh an tailliúir ag bualadh na leanbaí igcómhnaidhe agus do dhein sé an béarsa seo:-
    A thaillúir gan ciall is gan bríg
    bíonn tú ag bualadh na leanbaí